Tre gode råd til forældre

1. Involvering

Vis interesse og giv anerkendelse. Det vigtigste som forælder, når det kommer til børnenes tilværelse på sociale medier, er at vise interesse og involvere sig.

Tal med dit barn om han/hendes digitale liv hver eneste dag, spørg og frygt ikke at være irriterende. Det er utrolig vigtigt at have en løbende dialog om, hvordan det går i skolen, til fodbold, og hvordan det går på de sociale medier.

Derudover handler det om, at man begynder at vise interesse for børnenes digitale liv, så tidligt som overhovedet muligt og fastholder interessen, ligesom man gør, når det kommer til guitartimerne eller fodboldtræningen.

2. Dit barn mobber måske også!

Som forælder er det svært at tro, at ens eget barn kan være en del af problemet.
Helt almindelige, søde, dejlige velopdragne børn kan også meget hurtigt lader sig rive med i et negativt fællesskab.

Det er helt normalt, at børn og unge prøver sig selv af i gruppesammenhænge. Men med sociale medier har de unge måske fået nogle muligheder for at prøve sig af på andre måder. Derfor er din rolle som forælder meget vigtig for at modvirke en negativ udvikling.

3. Vær en god rollemodel

Forældre er børns vigtigste rollemodeller. Dit barn mimer, hvordan du selv bruger de sociale medier. Hvis du f.eks. er venner med dit barn på Facebook, vil han/hun præges af, hvad du skriver på Facebook og hvilken toner, du lægger for dagen.

F.eks. kan du spørge dit barn om det er ok med ham eller hende, når du lægger billeder op af dem på din Facebook- eller Instagram-profil. På den måde lærer du dit barn, at man selvfølgeligt spørger om lov, før man deler billeder af andre.